Egy eszköz az internetes oldalak tartalmának letöltéséhez

2023.01.13

Az üzlet manapság online zajlik - a tiéd, a partnereidé és a versenytársaidé is. A nyilvános weboldalak mindenki számára hozzáférhetőek, így bárki megnézheti a tartalmát. Ehhez azonban fejlett eszközökre van szükségünk a szerkesztendő webes tartalom előkészítéséhez (ellenőrzések, elemzések, fordítások). Olyan eszközök, amelyekkel időt és pénzt takaríthatunk meg.

A SZALLASZ Fordítóirodánál kerestünk és találtunk egy olyan online eszközt, amely lehetővé teszi számunkra, hogy néhány kattintással bármilyen weboldalról átvigyük a tartalmat a számítógépünkre.

Minden internetes dokumentum egy helyen

A weboldalak fordításához szükség van az eredeti tartalomra a megfelelő elektronikus formátumban. Az a partner, aki le kívánja fordíttatni és szükség esetén lokalizálni szeretné a weboldalát, itt egy kihívással szembesül: egy helyen és olyan formátumban van-e a weboldal összes dokumentációja, amely lehetővé teszi a fordítást?

Napjainkban a honlapfordítások a fordítóirodák és az önálló fordítók egyik legfontosabb feladata. Az informatikai szakemberek is nagyon érdeklődnek az internetes tartalmak iránt - nem annyira a fordítások miatt, hanem inkább azért, hogy saját honlapjaik felett gyakorolhassanak ellenőrzést vagy hogy áttekinthessék, mit és hogyan csinál a konkurencia. A kézi másolás és átvitel időigényes és hibalehetőségekkel jár.

A SZALLASZ Fordítóirodánál ezért olyan eszközt kerestünk, amely időt takarít meg számunkra, és lehetővé teszi, hogy rögtön a hozzáadott értéket teremtő szakaszba ugorjunk - a weboldalak fordítása szerkeszthető dokumentumok segítségével.

A weboldal tartalmához néhány kattintással

A manapság elérhető termékek rendkívül széles skáláján a megbízható forrásból származó ajánlás a legértékesebb, legyen szó termékről, szolgáltatásról vagy online eszközről. A SZALLASZ Fordítóirodánál kaptunk egy tippet a WebsiteDownloader.com nevű nagyon hasznos online eszközről, amely sok órányi, napi vagy akár heti munkát is megspórolhat nekünk. Természetesen ki akartuk próbálni.

Ez a feladat nagyon hamar felmerült, amikor ügyfelünk le akarta fordítani német nyelvre a nagyon terjedelmes, sok tételes online áruházát. Volt már néhány dokumentum, de nem mindegyik állt rendelkezésre, és nem voltunk biztosak abban, hogy ezek a dokumentumok a jelenleg közzétett változatok. Ezért meg akartuk nézni, hogy a korábban említett online eszköz segít-e nekünk.

A rendszer a domainben lévő oldalakat keresi meg, és listázza azokat, beleértve a szavak számát is. Ez azért is hasznos, hogy tudjuk, mennyi szöveget kell később lefordítani.

A SZALLASZ Fordítóiroda felhasználói tapasztalata

A WebsiteDownloader.com egy olyan lehetőség, amely mindenekelőtt egyszerű - nem kell programozónak lennie vagy fejlett hardverrel rendelkeznie. Lehetővé teszi, hogy néhány kattintással bármely nyilvános weboldalról letöltést végezzen. Az ingyenes alapcsomag elsősorban magánszemélyeknek és azoknak szól, akik költség nélkül szeretnék kipróbálni a funkcióit. A SZALLASZ Fordítóirodánál először az ingyenes csomagot választottuk, és letöltöttük egy 15 aloldalt tartalmazó weboldal tartalmát. A fájlok átvitele azonnal lefordítható formátumban nagyon gyors volt. A komolyabb munkához azonban a Pro csomagot választottuk, ami a következőket kínálja:

• legfeljebb 30 weboldal letöltése .docx, .txt, .html, .pdf, .xliff formátumban - különálló vagy megosztott fájlban;

• a metaadatok letöltése;

• a szövegben szereplő linkek;

• ügyfélszolgálat.

Az új programmal, amelyet mostantól minden projekthez használunk, csak az internetcímet (URL) kell megadni. A másolást maga a program végzi, és a tartalom rövid időn belül készen áll a CAT-eszközbe történő importálásra.

Más fájlokat is letölthetsz, például PDF-brosúrákat vagy képeket, valamint bármilyen SEO-metaadatot. A fordítási rendszerek (.xliff) formátumának kiválasztásakor add meg, hogy az összes oldalt egy dokumentumban vagy minden egyes oldalt külön dokumentumban szeretnéd-e és azt is, hogy a fordítás melyik nyelven készüljön.

A WebsiteDownloader.com segítségével bárki letölthet tartalmat az internetről, és így jelentősen csökkentheti a költségeket. A már említett funkciók mellett a képi tartalmakat is átviszi és külön könyvtárban tárolja, de a program gondoskodik az esetleges vízjelekről is.

Nagyobb terjedelmű weboldalak esetében, ahol a letöltés kicsit tovább tart, nagyon hasznos az e-mail értesítés, hogy a letöltés befejeződött. Ha nem akarjuk az összes aloldalt letölteni, akkor ezt megfelelően megjelöljük. Az egyes aloldalak szószáma is megjeleníthető. A weboldalról történő tartalommásolás névtelen - még a versenytársak webes tartalmának átvétele esetén sem tud róla senki.

Az ingyenes verzió lehetővé tette számunkra, hogy ellenőrizzük, hogy a program egyáltalán megfelelő-e munkánkhoz.

Online programok, amik nagyban megkönnyítik az életet

A SZALLASZ Fordítóirodánál szeretjük megosztani tudásunkat a hasznos online segédprogramokról, és ezúttal egy új online segédprogramot találtunk a webes tartalmak letöltéséhez. A WebsiteDownloader.com sok időt takarít meg, és elvégzi helyetted az egyébként kellemetlen és időigényes munkát. Ez azt jelenti, hogy nem vesztegetjük az időt a szükséges fájlok keresésére vagy a tartalom internetről történő letöltésére. Így néhány kattintással elkezdhetjük egy weboldal fordítását. Sokat segített nekünk, és úgy gondoljuk, hogy más fordítóknak és különböző weboldalak adminisztrátorainak is hasznára lehet, ha hasonló kihívásokkal szembesülnek. A technológia a ma és a holnap legjobbja (lehet). Csak tudnunk kell, hogy melyiket és hogyan használjuk.