AI szövegek egyéniséggel: a SZALLASZ Fordítóiroda elindítja a ChatGPT & társai tartalomszerkesztési szolgáltatását

2023.11.25

A soproni székhelyű fordítóiroda a mesterséges intelligencia által generált szövegek felülvizsgálatától a tanácsadáson és a mesterséges intelligencia tartalomstratégián át a prompt engineeringig teljes szolgáltatáscsomagot kínál.

A mesterséges intelligenciával (AI) gyorsabb az írás. És olcsóbb. Az OpenAI ChatGPT tavaly novemberi megjelenése óta az AI a nagy projektek szövegalkotásának szerves részévé vált. Az eszközök ugyanakkor új kihívások elé állítják a marketing- és kommunikációs szakembereket is.

Ember vagy gép? Ideális esetben mindkettő

Bármilyen lenyűgözőek is az eszközök, a teljesítményük minősége nagyon eltérő. A tényszerű pontosság hiányától, a képzési adatokból vett torzításoktól és a logikátlan szövegszerkezetektől kezdve a "hallucinációkig", amelyekben a modell egyszerűen kitalál információkat, bármi lehetséges. Ezenfelül a keresőoptimalizálás (SEO) tekintetében is vannak kérdőjelek, különösen az eredetiség, a meggyőzőképesség és a stílus tekintetében.

Szakszerű emberi útmutatás nélkül az eszközök sok szöveget szállítanak alacsony áron. De jelentős kockázatokkal is járnak, és alig vannak olyan ötletei, amelyek valóban kiemelkednek a tömegből. Az eredmény: az AI-szövegek ellenőrizetlen közzététele a saját csatornákon a legtöbb marketingosztály számára szóba sem jöhet. Ehelyett olyan rugalmas folyamatra van szükség, amely nagy mennyiségek esetén is biztosítja a szükséges "márkabiztonságot".

Hasznos, kiemelkedő vagy teljesen egyedi

Új szolgáltatásával a SZALLASZ Fordítóiroda mostantól az ember és a gép legjobb tulajdonságait kívánja ötvözni. Olyan tartalmakért, amelyek valódi érzelmeket váltanak ki, de lényegesen kevesebbe kerülnek, mint egy 100%-ban ember által írt szöveg. Tapasztalt profi szövegírók két szolgáltatási szinten lehelnek új életet az AI által generált tartalomba:

Az "AI-szövegek átdolgozása alapszint" – az AI által generált tartalmat biztonságossá teszi a közzétételre. Tapasztalt profi szövegírók vizsgálják meg a szöveget, és ahol szükséges, átírják – a tartalmi összhangtól kezdve a helyesíráson és nyelvtanon át egészen az alapos tény- és SEO-ellenőrzésig.

Az "AI-szövegek átdolgozása plusz" – ez egy lépéssel már továbbmegy. A cél nem csupán használható, hanem valóban kiemelkedő szövegek előállítása. Ennek érdekében a különösen kreatív szövegíró szakemberek alapvetően átdolgozzák a tartalmat, átstrukturálják az üzeneteket és olyan címszavakat dolgoznak ki, amelyek feltűnést keltenek.

A SZALLASZ Fordítóiroda teljes körű tanácsadói csomagot is kínál kreatív irányítással és technikai támogatással, ahol a marketing- és kommunikációs szakemberek tapasztalt szövegíróktól és prompt szakemberektől kaphatnak támogatást. A tartalmi stratégiától és a legjobb technikai beállításoktól kezdve a gépből a legtöbbet kihozó promptok beállításáig.

Mit nem tud a ChatGPT? Gondolkodni

A ChatGPT & társai igazán lenyűgözőek. Egy valamit azonban nem tudnak: gondolkodni. Például azt, hogyan lehet elegánsan meggyőzni az embereket. Itt jövünk mi a képbe, hogy életet és lelket leheljünk az AI által generált szövegbe.

Az új eszközök gyorsak és megfizethetőek. A trükk most az, hogy minőség szempontjából a legjobbat hozzuk ki belőlük, és értelmes módon integráljuk őket a folyamatokba. Mi személyre szabott megoldásokkal segítünk a prompt engineeringtől a kreatív irányításig.